donderdag 2 oktober 2014

Met Peegie op stap in Roeselare!

DE STADSWANDELING

Op 2 oktober gingen we op stadswandeling. We kregen een rondleiding van de mama en papa van onze juf. We gingen naar het Klein Seminarie. Daar leerden we bij over Guido Gezelle en Albrecht Rodenbach. De engel Sint Michiel hebben we ook verschillende keren gezien. We zijn het standbeeld van zuster Marie Louise De Meester tegengekomen bij de Sint-Michielskerk. Dan gingen we naar de oude stedelijke begraafplaats. We zagen het graf van Alfons Blomme, een bekende kunstschilder. Er stond een heel mooie tekst op: "Al wat ik doe, is Blomme zijn". We zagen ook het praalgraf van Albrecht Rodenbach. We gingen daarna naar het zijn standbeeld. We deden het standbeeld zo goed mogelijk na. We gingen ook naar Peegie met zijn "allerlaatste dozegie blink", ook al had hij er nog twee in zijn broekzak zitten. We deden hem toch na. Dit was het dan J J !


Carmen-Louisa Vandenbussche


ONZE STADSWANDELING

Onze Stadswandeling is goed verlopen! Iedereen heeft veel bijgeleerd.
We hebben geleerd over: Guido Gezelle, Alfons Blomme, Albrecht Rodenbach, Sint-Michiel, Marie Louise De Meester en Peegie.
Over Marie Louise De Meester en Peegie ga ik wat meer vertellen...
Marie Louise De Meester was een zuster. Ze hielp de arme mensen in Roeselare. Daarvoor kreeg ze een standbeeld.
Peegie verkocht schoensmeer. Hij had een goed trucje om beter te verkopen! Hij zei altijd dat het zijn laatste doosje schoensmeer was, maar er zaten er nog in zijn broekzak verstopt. Zo verdiende hij veel geld.
We vonden het een fijne stadswandeling!

Annelien Lernout

Stadswandeling in Roeselare

Geen opmerkingen:

Een reactie posten